Szkoda, ze mało osób interesuje się liga ukraińską, którą można oglądać (niektóre mecz naprawdę warto, bodaj na polsacie).
W niedzielę mecz Arsenalu Kijów z Karpatami Lwów. Karpaty to jeden z tych klubów, które lubię najbardziej (byłem nawet na ich meczu będąc we Lwowie, zresztą na żużlu też hehe). Kibicuje im, bo to drużyna charakterna, z polskiego miasta, więc moje opinie nie będą raczej obiektywne.
Ale obserwowałem ich w sparingach i pucharze króla u arabusów i poczynali sobie naprawdę pięknie, przecierali się z mocnymi rywalami. Wygrali z Goeteborgiem, Szachtiarem, w karnych z Liteksem, zremisowali z Silkeborgiem. Gra tam kilku reprezentantów kraju, ściągneli tez Rumuna (nazwiska nie pamiętam, również stałego gracza reprezentacji)Wrócili niedawno ze zgrupowania w Turcji, gdzie też sporo grali. Mam nadzieję, że sie ogarną i zaczna grac też na wyjazdach, bo dotychczas wygrali tylko jedno spotkanie, z Arsenalem na wyjeździe nie wygrali nigdy, ledwie raz zremisowali. Myśle, że w niedziele sie przełamią i zwyciężą, ale dla pewności
Arsenal Kijów-Karpaty Lwów typ x2 kurs 1,5