Academica - Olhanense 
Typ: 1
Kurs: 2,02
Pinnacle
Rozpoczyna się właśnie druga kolejka ligi ZON Sagres.
Dzisiejsi gospodarze sezon rozpoczęli znakomicie. Dlaczego? Wygrali mecz z Benfica Lisboa. A Benfica, jak wszystkim wiadomo, jest jednym z najlepszych klubów portugalskich. Już po pierwszej połowie Academica prowadziła 1:0, a cały mecz zakończył się wynikiem 2:1 dla dzisiejszych gospodarzy. Dzięki takiej wygranej w drużynie utrzymują się wysokie morale.
Olhanense sezon rozpoczęło bezbramkowym remisem z Vitoria Guimaraes. Mecz był dość zacięty, posypało się w sumie aż 5 żółtych kartek. Ogólne klubowi gra nie idzie zbyt dobrze. Jako ciekawostkę mogę dodać, że ostatni swój mecz wygrali 2 maja 2010r. I jak do tej pory notują kolejno same remisy. Klub nie udostępnia zbyt dużo informacji o meczach. Nic ciekawego poza składem nie udało mi się znaleźć. Bazuję na mojej wiedzy bardziej z poprzedniego sezonu.
A jeśli już mowa o poprzednim sezonie, to wypadałoby wspomnieć jakie były wyniki spotkać bezpośrednich spotkań tych drużyn. Pierwszy mecz odbył się13 września. Wygrała wtedy drużyna Olhanense, wynikiem 2:1.Drugi mecz z 14 lutego zakończył się remisem 1:1. Ciekawe było to, że strzelec wyrównującej bramki dla Academici - Wiliam Tiero - Dostał w 67 minucie czerwoną kartkę. Jednak nie wpłynęło to na dalszy wynik spotkania.
Podsumowując, Academica wychodzi dzisiaj z dobrym nastawieniem i bardzo dużą chęcią wygranej. W drużynie jest pełna motywacja do umocnienia swojej pozycji w tabeli. Przeciwnicy może trochę w gorszych nastrojach, choć tego do końca nie wiadomo. Mecz na pewno będzie ciekawy. Obstawiam typ Academici, ponieważ według mnie jest to o wiele lepsza drużyna, często nie doceniana. No i w końcu wypadałoby wygrać z Olhanense.
Skład reprezentacji Associação Académica de Coimbra:
Bramkarze: Peiser, Ricardo
Obrońcy: Berger, Orlando, Pedrinho, Pedro Costa, Helder Cabral
Pomocnicy: Hugh Mitchell, Pape Sow, Bischoff, Melo Diogo, Nuno Coelho, Gomes, Junior Paraíba
Napastnicy: Laionel; Miguel Hidalgo, Sougou; Éderzito; Diogo Valente
Skład reprezentacji Sporting Club Olhanense:
Jardel, Mauricio, Nuno Piloto, Ismaily, Delson, ToyLulinha, Djalmir, Carlos Fernandes, Vinicius, Joao Goncalves, Jorge Goncalves, Maynard, Paulo Sergio, Matias, Mexer, Moretto, Ricardo Batista, Fernando Alexandre, Yontcha
Mecz rozpocznie się o godzinie 21:15.