Setubal - Braga 
Typ: Under 2,5
Kurs: 1,6
Gamebookers
Obie drużyny rozpoczęły sezon od wygranych. Setubal wygrał wyjazdowo z Maritimo Funchal wynikeim 1:0. Braga natomiast pokonała u siebie Portimonense 3:1. Ze stron klubów nie dowiedziałem się praktycznie nic. Żadna z drużyn nie opublikowała składu na dzisiejsze spotkanie. Jedynie na stronie Setubal'u znalazłem, że trzech graczy się leczy. Nie wiem jednak nic więcej o tym. Więc kolejny raz analizę muszę opierać na statystykach i własnych doświadczeniach.
Zastanawiacie się pewnie dlaczego taki typ. Biorąc statystyki ostatnich 8 spotkań wychodzi równo 50/50. 4 mecze z wynikiem under 2,2 i 4 mecze z wynikiem over 2,5. Jednak ostatni mecz z wynikiem over 2,5 jest z sezonu 2008/9. Od tego czasu wiele się zmieniło. Braga nie strzela już tak dużo goli, a Setubal - nigdy dużo nie strzelał. Mecze tych drużyn w poprzednim sezonie zakończyły się kolejno wynikami: 2:0 dla Bragi, a drugi mecz to bezbramkowy remis. Typ podpieram także tym, że jest dopiero początek sezonu. Drużyny nie są jeszcze za dobrze "rozegrane".