przez vincent » 12 lis 2011, o 00:21
Na drugą też się skuszę. lepsze to niż żabojady
Motor-Pelikan Łowicz typ 1 kurs 2,0
Motor jakby ostatnio mała zadyszka, remis z Puszczą Niepołomice chluby im nie przynosi, a demolka, jaką zafundowała Motorowi Resovia wskazał na jego słabe strony. Z drugiej strony boiska wybiegnie pelikan, który wygrał swoje dwa ostatnie spotkania, z mecz z Motorem będzie ostatnim spotkaniem w roku (bo w następnej kolejce pauzują). Myk polega na tym, że Pelikan to killer u siebie, a na wyjazdach zamienia się w panienkę. Dość powiedzieć, że zaliczyli tylko jedno wyjazdowe zwycięstwo, dodatkowo będą osłabieni brakiem dwóch podstawowych zawodników Pomianowskiego i Brodeckiego. Sądzę, że Motor odbije sobie ostatnie niepowodzenia w lidze i powróci do walki o awans. Jak przegra, może dostać małego kaszlu, bo OKS ucieka.
Wisła Puławy-OKS Olsztyn typ 2 kurs 2,0
No to jeszcze o OKS. Mają swój ostatni wyjazd do Puław, gdzie zmierzą się z beniaminkiem, tamtejszą Wisła. Niestety dla Olsztyna bilans wyjazdowych zwycięstw zamyka się na trzech spotkaniach, plus remis z Rzeszowem, reszta to porażki. Z kolei Puławy potrzebują punktów, bo znajdują się w strefie zagrożenia spadkiem. Olsztyn jedzie jednak bojowo nastawiony, w niemal pełnym składzie. Gospodarze mają za to trochę kłopotów kadrowych. Zabraknie między innymi Nowak, Olszak, Wójtowicz, Bednaruk, Skórnicki i Mróz z czego trzech to podstawowi gracze. Mogę sięmylić, bo gdzieś tam kibicuje OKS i nie jestem obiektywny, ale myślę, że do Olsztyna może pojechać komplet punktów.
A z zachodniej koniecznie Elana, może być nawet z handi. Nieźle wygląda też ROW ale się raczej powstrzymam.