yeoman napisał(a):Każdy, kto choć trochę siedzi w bukmacherce na pewno słyszał o płatnych typach. Istnieje wiele stron internetowych oferujących takie usługi. Niektóre oferują nawet "jeśli typ nie wejdzie, drugi masz gratis".
To prawda są serwisy ,które oferują darmowy typ po pudle , z tym że dodatkowe typy przeważnie nie trafiają do archiwum i generalnie nie traktowałbym ich jako pełnowartościowe.
Są też serwisy, które w przypadku ujemnego miesiąca dają kolejny miesiąc gratis.
yeoman napisał(a):Czy skusilibyście się na coś takiego? Ja osobiście, raczej nie. Powodem takiej decyzji jest przyjemność grania na zakładach. Lubię analizować mecze, a potem cieszyć się jak wygram kasę. Nie chcę zarabiać wiele, bo nie traktuję tego jako źródła dochodu, ale jako czystą przyjemność. Raz zdarzyło mi się skorzystać z takiej strony, ale dopiero gdy ona powstawała. Dlaczego skorzystałem? Bo pierwsze 5 typów podali za darmo. 4/5 weszło.
A Wy korzystaliście z czegoś takiego?
Pewnie nie jeden z nas korzysta , z resztą z tego co widzę jest nawet na forum taki dział , może i dlatego w tym temacie tak cicho

Dla Ciebie , pewnie jak dla wielu , największą przyjemnością jest analizowanie spotkań , dobieranie ich samemu. Może rzeczywiście frajda jest większa , ale nie każdy ma czas na spędzanie przy komputerze kilku godzin dziennie i sprawdzanie spotkania po spotkaniu , w celu wybrania najlepszego. Dlatego ( po części ) korzystają oni z płatnych typów. Dostajesz gotowca , logujesz się do buka , obstawiasz. Zajmuje to dosłownie chwilę
Inni traktują to jako inwestycję ( długoterminową ) , która przy odpowiednim wyborze serwisów oraz odpowiednim dysponowaniubudżetem , na prawdę może przynieść spore profity.
Tak jak napisałeś , jest wiele serwisów oferujących płatne typy , ale z setek może tysięcy (stron , blogów itp.) , tylko odsetek nadaje się do poważnego grania. Reszta nastawiona jest na szybki zarobek , fałszują archiwa , ogólnie mówiąc oszukują

No właśnie a jak się nie dać oszukać. Można grać serwisy monitorawne , przynajmniej jest pewność ,że nie kombinują w archiwach , natomiast co do wyników różnie to bywa.
Inni ryzykują i wybierają serwisy bez monitoringu. Na własnej skórze przekonując się co one są warte.
W tym przypadku reguły nie ma. Może się okazać , że już po pierwszym typie sfałszują archiwum , ale może być tak , że będziesz grał ten serwis przez miesiące i wszystko będzie w porządku.
Nie każdy serwis chce być monitorowany. Dla tych co oszukują oczywistym jest dlaczego
A dla tych uczciwych ? Nie wiem , może nie chcą , żeby ich typy były grane przez tysiące użytkowników i stały się masówką....