Lubię to forum bukmacherskie i choć dawno tutaj nie typowałem, to nie znaczy, że nie zaglądam (podglądam

) i nie analizuje. Dzisiaj na świecie dzień palenia koranu a u mnie jak co tydzień - kuponów.

Jeden z ciekawszych typów w tym piłkarskim weekendzie, moim zdaniem i całkiem przyzwoity kurs. Zatem …
Górnik Wałbrzych vs. Bałtyk GdyniaWygrana gospodarzyJak będzie? - Zdecydowanym faworytem (zaraz podam powody) jest drużyna gospodarzy. To nic, że za przeciwnika mają trzecią drużynę tabeli a Górnicy z Wałbrzycha zajmują dopiero 11 pozycję z dorobkiem 9 punktów po 6 meczach. Wałbrzyszanie rozegrali u siebie jedynie dwa spotkania. Z Miedzią 3:2 i Polonią Słubice 1:0. W każdym tym meczu gole na wagę zwycięstwa padały w ostatnich minutach spotkania więc można śmiało twierdzić, że charakteru i woli walki w tym sezonie Górnikowi na pewno nie brakuje. Dochodzi do tego dobra wyjazdowa forma (3 remisy, jedyna porażka w Bydgoszczy 3:1) i już wiemy, że drużyna jest naprawdę dobrze przygotowana. Rozkręca się.
Miałem okazję oglądać piłkarzy Wałbrzycha w Bydgoszczy (notabene, w jednym przegranym spotkaniu) goście pokazali naprawdę dobry i poukładany futbol.
Bałtyk u siebie może i wygrał wszystkie trzy spotkania. Wyjazdy natomiast nie udają się kompletnie. Od ostatnich – Czarni Żagań 0:0, Elan Toruń 2:1, Olimpia Grudziądz 2:0 i jedyna wyjazdowa wygrana na inaugurację ligi z Ruchem w Zdzieszowicach 2:3. Czy dalej w las tym gorzej. I goli mniej.
Nie rozwodząc się dalej, gospodarze wygrają 3:1, heh
Nielba Wągrowiec vs. GKS TychyI ponownie wygrana gospodarzyPopatrzmy na historię spotkań obu drużyn. W nadchodzącą niedzielę obie drużyny spotkają się po raz piąty w dotychczasowej historii. Do tej pory statystyki zdecydowanie przemawiają na korzyść piłkarzy Nielby. Zdecydowane zwycięstwa u siebie. Solidna gra na wyjeździe. Zatem Górnicy z Tych ewidentnie leżą kopaczom z Wągrowca. Patrzmy …
27.09.2008 (II liga gr. zachodnia)
GKS Tychy - Nielba Wągrowiec 1:2Bramki: Mańka 62 - Maciejak 61, Figaszewski 90.
09.05.2009 (II liga gr. zachodnia)
Nielba Wągrowiec - GKS Tychy 3:1Bramki: Klawiński 16 (k), Mikołajczak 20, Maciejak 30 - Kasprzyk 73.
31.10.2009 (II liga gr. zachodnia)
GKS Tychy - Nielba Wągrowiec 0:009.06.2010 (II liga gr. zachodnia)
Nielba Wągrowiec - GKS Tychy 4:1Bramki: Sarbinowski 65, Leśniewski 67, Gryszczyński 71, Halaburda 78 - Nowak 60.
4 mecze, 3 zwycięstwa Nielby Wągrowiec, 1 remis, bramki 9:3. Siła argumentu, nie ?Górnik na pewno ciągle liczy na swojego „dziadka” Bizackiego i będącego ostatnio w dobrej formie strzeleckiej Krzysztofa Zarembe. Ja jestem pewien, że będzie to zdecydowanie na mało aby wygrać czy choćby zremisować z Wągrowcem. Gospodarze są mocno zmobilizowani po ostatniej wyjazdowej porażce z Miedzią. Wtedy, po dobrym widowisku sportowym Miedź wygrała 5:2. Na stronie Nielby czytamy: - Jak podkreślają trenerzy zawodnicy pracują na treningach z wielkim zaangażowaniem… Zatem ktoś tu będzie nieźle gryzł trawę aby statystyki pozostały … statystykami : -)