KuPS - TPS Turku
Typ:2
Kurs:2.80
Po sprawdzeniu się mojego typu z przed tygodnia z ligi fińskiej rozochocony postanowiłem znowu zając się to ligą tym bardziej, że kursy są bardzo kuszące. Wybrałem pojedynek pomiędzy KuPS a TPS Turku. Co ciekawe faworytem według bukmacherów minimalnym faworytem tego spotkania są gospodarze jak natomiast po przeanalizowaniu ostatnich spotkań tych drużyn postanowiłem postawić na gości, którzy aktualnie są na wysokim 4 miejscu z dorobkiem 19 punktów, które zawdzięczają głównie dobrym występą w ostatnich meczach, głównie zaskoczyła mnie wygrana w ostatniej kolejce z liderem ligi, który przez tą porażkę spadł na trzecią lokatę. Jak spojrzymy na 5 ostatnich spotkań gości to wygrali oni aż 4 z nich i jedno zremisowali. Gospodarze dzisiejszego spotkania natomiast nie spisują się zbyt rewelacyjnie przez co zajmują 7 lokatę z 11 punktami na koncie, kibiców martwi z pewnością ostatnio prezentowana forma przez ich klub ponieważ w 5 ostatnich spotkaniach przegrali aż trzy i zaledwie jedno wygrali. Myślę, że wygrają goście ponieważ w chwili obecnej są w lepszej formie od rywali.